Hærvejsmarchen

OBS: Hærvejsmarchen 2020 er desværre aflyst pga. coronavirus/covid-19 smitterisiko.

Bryd Grænsers deltagelse i Hærvejsmarchen i Viborg den sidste weekend i juni måned er årets hovedbegivenhed, som al vores træningsindsats forbereder os til. Hærvejsmarchen i Viborg er Nordens største internationale march, som hvert år gennemføres af tusinder af mennesker den sidste weekend i juni. Bryd Grænser har været med siden 2003.

Bryd Grænser holdet 2014 på den røde løber gennem Viborgs festsmykkede gågade. Lørdag morgen på vej ud på 2 x 20 km vandring.

Hærvejsmarchen 2020

Næste Hærvejsmarch kommer til at foregå d. 27. og 28. juni 2020 (AFLYST)

Vi glæder os til at se dig!

Hent infofolder 2020

Tilmeld dig her

Lokalrepræsentanter

Du kan få en snak med en fra din region, som har været med Bryd Grænser holdet på Hærvejsmarchen. Vi har 29 lokalrepræsentanter i 22 kommuner.

Bryd Grænsers lokalrepræsentanter

Rute

Bryd Grænser holdet går den grønne rute på 2x20 km i og omkring Viborg med start og slut på Viborg Kaserne. Det er også muligt at gå 2x10 km (primært for 70+).

Det kan godt lyde lidt uoverskueligt at skulle gå 20 kilometer to dage i træk, men fællesskabet, humøret og alle de frivillige hjælpere gør det til en god og overskuelig vandretur.

Hærvejsmarchen i detaljer

Lørdag morgen starter vi tidligt med højt humør og fælles opvarmning på plænen ved Viborg kaserne. Så går vi i samlet flok ud på ruten.

Efter en vandring på ca. 5 km venter der os en morgenmadsrast, hvor der bliver serveret rundstykker, kaffe, juice. Vi kan sidde ned, spise og få en snak med hinanden.

Det giver fornyet energi til at fortsætte vandringen - og hvis vi går sukkerkold ude på ruten er der hjælp at hente fra cykelordonnanserne som medbringer vand, frugt og andet godt i cykelkurven.

Når vi har gået godt halvvejen, venter der en rast med rugbrød og pålæg - så vi kan smøre os en god frokost.

Måske tage skoene af og hvile lidt inden turen går videre det sidste stykke tilbage mod Viborg

Får du en vabel er cykelordonnansen parat.

Fællesskabet gør 20 km til en overskuelig vandretur

At gå 20 km kan lyde som en uoverskuelig opgave, men fællesskabet, humøret og alle de frivillige hjælpere, gør det til en god og overskuelig vandretur.

Af hensyn til frokosten skal vandreturen gerne kunne gennemføres i et tempo på ca. 4 km i timen. Så vi kan nyde frokosten sammen med hinanden.

Hvis benene ikke vil som hovedet er der mulighed for et lift til næste rast.

Lørdag eftermiddag kan du komme gratis i Viborg Svømmehal med mulighed for at løsne de brugte benmuskler op. Lørdag aften er der fællesmiddag på Den gyldne okse i Viborg mod en mindre egenbetaling.

Søndagen afsluttes med fælles indmarch gennem Viborg by.

De sidste kilometer ind til kasernen går vi efter et orkester. Når de slår trommen an, kan det godt give en klump i halsen. Når vi så er hjemme igen får vi en sejrsfølelse: VI GJORDE DET!

Turen afsluttes med vi tager hinanden i hånden og synger Skuld gammel venskab rejn forgo og siger: TAK FOR I ÅR OG PÅ GENSYN.