Om Bryd Grænser

Bryd Grænser fokuserer på den glæde og energi, kræftramte og kræftoverlevere kan opleve ved at dyrke motion i naturen sammen med andre. Vi er en landsdækkende forening, så du kan finde os i hele Danmark.

Vil du vide mere?

Du kan læse meget mere om Bryd Grænser i foreningsfolderen.

Foreningsfolder

Bryd dine grænser med motion

Motion gør dig stærkere, gladere og giver dig mere energi og overskud i din hverdag. Forskning har faktisk også vist, at motion kan gøre gode ting for din kræftsygdom og begrænse en del af de bivirkninger, som typisk opstår pga. kræftbehandlingen.

Men det kan være svært at få gang kroppen, når man har eller har haft kræft. Måske især, hvis man skal gøre det alene. Derfor står vi i Bryd Grænser sammen og siger:

Sammen kan vi mere, end vi tror.

Sammen bryder vi vores egne grænser

I Bryd Grænser går vi ture sammen, og vi motiverer hinanden til at dyrke motion derhjemme.

Hvert år er vi med på Hærvejsmarchen, hvor vi går 2 x 20 km på stierne og vejene i og omkring Viborg. Marchen er årets højdepunkt, og vores hold har deltagere med fra hele landet. 

Vi bryder grænser med motion. For det første udfordrer - og overvinder - vi vores egne fysiske grænser. For det andet overvinder vi den grænse, det kan være at stå frem på et hold sammen med andre kræftramte. Her står vi nemlig sammen, som dem vi er. 

Derfor skal du være med 

Vi skaber rammerne for, at vi i fællesskab når vores mål. Vi lægger vægt på sammenhold, hyggelige stunder og gensidig forståelse i en positiv ånd. Når du er med i Bryd Grænser oplever du bl.a., at:

  • Du får mulighed for at knytte nye venskaber
  • Du kommer i godt humør og oplever livsglæden
  • Du er med til at bryde det tabu, der kan være ved en kræftsygdom.

Du er altid velkommen uanset, hvilken kræftform du har, og uanset din alder og køn. Kom og vær med - og tag meget gerne en pårørende eller en god ven med.

Om os

Bryd Grænser blev stiftet d. 27. juni 2009 af en lille gruppe frivillige og vi bliver stadigt flere og flere. Vi hører hjemme på Kræftrådgivningen i Viborg Kommune, men vi har lokalrepræsentanter i hele landet.

Ideen til foreningen Bryd Grænser udspringer fra RehabiliteringsCenter Dallund på Fyn og vi er støttet af Kræftens Bekæmpelse, Sundheds- og Ældreministeriets Udlodningspulje (tidligere Tips og Lotto) samt lokale sponsorer.